˄

Tako kot ostala družbena omrežja se tudi LinkedIn nenehno posodablja. Pa si poglejmo nekaj najbolj zanimivih posodobitev. Vsekakor vam priporočamo, da spremljate LinkedIn posodobitve, saj vam omogočajo dodatno optimizacijo LinkedIn profila

 

Vrste LinkedIn posodobitev

 

1. LinkedIn posodobitve na profilu

 

1.1. Video predstavitev ob prijavi za delo

LinkedIn uporabnikom po prijavi na oglas za delovno mesto omogoča, da odgovorijo na predstavitvena vprašanja, ki jih zastavi rekruter. Uporabnik lahko na vprašanja odgovori pisno ali pa posname videoposnetek, ki je lahko dolg do 2 minuti.

Kaj vi menite o tej posodobitvi, se vam zdi koristna?

 

1.2. Izgovorjava vašega imena

Se vam zdi, da so nekatera imena težko izgovorljiva? Vas moti, če ljudje napačno izgovarjajo vaše ime? LinkedIn posodobitev izgovorjave imen naslavlja ravno zgoraj omenjene probleme.

Ta LinkedIn funkcija vam omogoča, da posnamete 10 sekund dolg zvočni posnetek, ki je obiskovalcem vašega profila dostopen ob kliku na ikono za poslušanje, ki se nahaja zraven vaše profilne fotografije.

Ko boste začeli snemati, boste ugotovili, da je 10 sekund pravzaprav kar veliko časa. Ta čas lahko v celoti zkoristite in poleg imena poveste še kaj zanimivega za obiskovalce svojega profila.

Kot primer dobre prakse vam predlagam, da poslušate izgovorjavo imena ustvarjalca Juma Bannisterja.

 

LinkedIn novosti Jumma Bannister

 

1.3. LinkedIn cover story

Na LinkedInu se je, za razliko od Facebooka in Instagrama, kjer se je funkcija Story zelo dobro prijela, bolj prijela funkcija Cover Story.

LinkedIn vam omogoča, da posnamete ali naložite 30 sekund dolg videoposnetek. Videoposnetek se naloži poleg vaše profilne slike. Uporabnika, ki uporablja funkcijo cover story, boste prepoznali po tem, da je profilna slika obkrožena z oranžno barvo.

Če uporabite funkcijo LinkedIn cover story, boste zagotovo izstopali iz množice in dodatno podkrepili svojo kredibilnost kot ustvarjalka/ec na platformi.

Za primer ustvarjalne uporabe funkcije LinkedIn cover story predlagam, da pokukate na profil Davida Officerja (poslušajte tudi njegovo izgovorjavo imena, obljubim, da vam ne bo žal).

 

Dave officer LinkedIn profil - LinkedIn novosti - zvočni opis imena.

 

1.4. Okvirji z oznako #opentowork #hiring

Morda ste že opazili, da nekaterim posameznikom na profilni sliki piše #opentowork ali pa #hiring. Ne, za to ne potrebujete nobenega dodatnega oblikovalskega orodja. To je LinkedInova posodobitev, ki uporabnikom olajša iskanje dela na platformi in jih naredi bolj vidne rekruterjem.

Ker pa je povsem razumljivo, da uporabniki morda ne želijo, da bi vsi vedeli, da so v postopku iskanja nove zaposlitve, lahko pri nastavljanju okvirja označite, kdo lahko vidi vašo oznako. Izbirate lahko med javno objavo ali tem, da je oznaka na vaši profilni sliki vidna le rekruterjem.

Kako nastaviti LinkedIn okvir?

 

Prikaz LinkedIn novosti, kako na profilno sliko dodaš poseben okvir.

 

2. Spremembe v LinkedIn sporočilih

 

2.1. Video sestanek znotraj LinkedIn sporočil

Znotraj LinkedIn sporočil lahko zdaj organizirate video sestanek. V aplikaciji preprosto odprete pogovor z osebo, s katero želite imeti video sestanek, in v zgornjem desnem kotu kliknete na ikono s kamero ter organizirate sestanek.

 

2.2. Izbrišite poslano sporočilo

Upam si staviti, da se je vsakemu že kdaj zgodilo, da je kakšno sporočilo poslal prekmalu ali pa napačni osebi. LinkedIn nam omogoča, da lahko svoja sporočila po tem, ko so bila že poslana, izbrišemo. Vendar pazite! Sporočilo lahko izbrišete le, če ga druga oseba še ni prebrala.

 

2.3. Spremenite in popravite poslano sporočilo

Če sporočilo, ki ste ga že poslali, potrebuje le kakšen malenkostni popravek, ga lahko po pošiljanju še preuredite. V mobilni aplikaciji pridržite prst na sporočilu in kliknite edit. Nato naredite potrebne popravke.

 

3. LinkedIn posodobitve pri objavljanju

 

3.1. Urejanje fotografij znotraj aplikacije

Med LinkedIn posodobitve zagotovo sodi tudi funkcija LinkedIn notranjega urejevalnika fotografij. Zdaj lahko fotografije, ki jih želite objaviti, uredite kar znotraj LinkedIna. Urejevalnik vam omogoča nekatere preproste funkcije, kot sta upravljanje s svetlostjo fotografije in obrezovanje.

Funkcija je za zelo enostavno urejanje lahko koristna, vendar, če želite, da so vaše fotografije urejene z višjo kakovostjo, vam priporočamo kakšen drug urejevalnik. Za grafike vam priporočamo uporabo enostavnega orodja Canva, za urejanje fotografij pa lahko uporabite brezplačno aplikacijo Lightroom.

 

3.2. LinkedIn live – video v živo

Na LinkedInu lahko organizirate prenos v živo. Ta funkcija pa je omogočena le nekaterim profilom. In sicer le profilom, ki imajo dobre reference.

 

Če želite ugotoviti, ali imate funkcijo prenosa v živo pojdite na Custom Stream, pod možnostjo New stream izberite Go live now in pod Ustvari objavo izberite profil ali stran, za katero želite izvajati prenos. 

 

Jo vi imate?

 

3.3. Število znakov v objavi

Število znakov, ki jih lahko uporabite v LinkedIn objavi, se je s 1300 povečalo na 3000.

 

3.4. Načrtovanje objav

Poleg gumba objavi se zdaj nahaja tudi ikona za načrtovanje. Uporabniki tako lahko načrtujejo objave glede na želeni datum in čas, hkrati pa imajo popoln nadzor nad postopkom urejanja.

 

3.5. Samodejno ustvarjanje podnapisov za videoposnetke

LinkedIn sam doda podnapise na videoposnetke, ki jih naložite. Ta funkcija je trenutno na voljo samo v angleščini. Podnapise, ki jih generira umetna inteligenca, lahko uredite, preden naložite svoje videoposnetke.
Poleg tega lahko uporabniki v aplikaciji LinkedIn nastavijo videoposnetke na način visokega kontrasta, tako da si jih lahko brez težav ogledajo tudi ljudje z okvarami vida.

 

Za vas bomo še naprej na preži in spremljali LinkedIn posodobitve. LinkedIn posodobitve bomo sproti dodajali v razdelke v članku in vas o tem obveščali na svojih družbenih omrežjih, zato vas vabimo, da nam sledite.

 

Kontaktirajte nas

 

Pro Marketing
Inja Dovšak
Content Creator
Pro marketing logo