˄
Izdelava spletnih strani

Izdelava spletnih strani

Zaupate poslu, ki ima morda odprt profil na socialnem omrežju, nima pa izdelane spletne strani? Najverjetneje ne. In tako razmišlja tudi milijone drugih uporabnikov spleta vsak dan. Izdelava spletnih strani je v porastu, saj podjetja razumejo, da še tako dobro referenco vsakdo preveri tudi na spletu. Dejstva namreč kažejo, da

  • Spletna stran da vašemu poslu kredibilnost, občutek varnosti in transparentnosti.
  • Dobra, jasna in strukturirano izdelana spletna stran da potrditev, da ste profesionalni, organizirani in z jasnim ciljem ter natančnim poslovanjem, kakršno bo tudi sodelovanje z nekom, ki je trenutno še v fazi nakupne odločitve in kjer bo faktor, kot je urejeno spletno mesto, pretehtal vam v prid.

* Spletna stran je namreč izvrstno mesto, na katerem lahko predstavite vso svojo širino: od samih začetkov (razgrnitev zakulisja začetkov razvoja določene blagovne znamke je vedno zelo zanimiva), vizije, vrednot pa do vaše ponudbe, mnenj zadovoljnih uporabnikov, referenc, zastavljenih pogostih vprašanj, kontaktnih podatkov, blogov in še marsičesa.

Vse našteto pomaga uporabniku pri razumevanju vašega posla, vam pa močno tudi pri samem SEO-tu oziroma boljšem organskem pozicioniranju na prvih straneh in mestih Googla.

Kako poteka izdelava spletnih strani pri Pro Marketingu

Od ideje do "live" faze in še dlje

V svoje vrste smo zbrali najboljše strokovnjake, ki zadnja leta redno spremljajo trende in novosti na področju izdelave spletnih strani tako doma kot v tujini. Pozorni so na strukturo in hierarhijo strani, na pozicioniranje vsebin in gumbov kot tudi barvno shemo, velikost posameznih elementov in podobno. Vse ideje vestno pretopijo v izdelavo vaše spletne strani z mislijo, ki je ves čas v ospredju: obiskovalcem nuditi čim boljšo uporabniško izkušnjo.

Prvi korak je torej priprava in predstavitev t.i. wireframa. To je nekakšen žični oziroma skeletni primer izgleda in izdelave vaše spletne strani, ki se seveda še prilagodi. Sočasno si natančno pogledamo tudi vašo morebitno najbolj tesno domačo in tujo konkurenco, analiziramo primere in jim po potrebi dodamo nadgradnjo. Na ta način združujemo tako dobre prakse kot tudi vaše želje. To pomeni, da je vsaka naša rešitev popolnoma personalizirana, unikatna in pisana na kožo naročnika.

Wireframe nato tudi oplemenitimo s predlaganim designom, ki sledi smernicam vašega CGP-ja, ki ga naša ekipa ravno tako pripravi za vašo blagovno znamko Več o tem si preberite tu.

Že v fazi izdelave oziroma prenove spletnih strani preverjamo in jo optimiziramo na različne načine: z uporabo za to namenjenih orodij, ki sledijo vedenju povprečnega uporabnika po spletnem mestu. Kje se nahaja, kako išče (z vpisom iskalnega niza ali klikanjem po drevesni strukturi), kje se zadržuje, kje zatakne, kje vrača nazaj ali celo vrže puško v koruzo in stran zapusti.

Drug način pa je bolj pragmatičen: obisk spletne strani ponudimo različno veščim uporabnikom spleta, jim zadamo nek izziv in opazujemo. Vsi ti izsledki so za nas dragocen vir informacij, ki jih pri snovanju spletne strani ravno tako upoštevamo. Ta proces je že del optimizacije, s katero dosežemo najbolj optimalno obliko, strukturo in obseg vaše spletne strani.

Več o sami optimizaciji spletnih mest oziroma SEO-tu si preberite še tu. Ves čas pa je pomemben tudi t.i. page load oziroma čas odpiranja spletne strani.

Ste vedeli? Vse, kar je več od 3 ali 4 sekund, je že veliko in marsikdaj odbijajoče za uporabnika. Vajeni smo hitrih rešitev, informacij na dlani in pri nalaganju spletne strani ni čisto nič drugače.

Glede na obseg vaše spletne strani vam zagotavljamo primerne strežnike, ki bodo kos nalogi tudi ob navalu obiska na vaše spletno mesto. Si predstavljate? Imate aktivno odlično krovno kampanjo podjetja, močne zaloge, pripravljeno ekipo - potem pa se "zruši" stran. Mi tega ne bomo dopustili.

Naj vam namignemo še, da vam nudimo dolgoletno podporo, svetovanje, optimizacijo in nasploh sodelovanje na več nivojih, da bo rast vašega posla lahko potekala povsem nemoteno.

WORDPRESS ali SPLETNA STRAN PO MERI?

Platforma, na kateri vam lahko postavimo vašo novo spletno stran, se imenuje WordPress in tudi vam, kot kasnejšemu administratorju nudi prijazno podporno okolje z raznoraznimi vtičniki, nasveti in namigi, kako spletno stran še nadgrajevati, izpopolniti, da bo v koraku s časom in čim bolje opremljena z vsemi pravimi informacijami.

Imate večje zahteve, drugačne želje ali celo specifike? Želite za vašo novo spletno stran drugačne funkcionalnosti, postavitve? Sta vaš posel in ideja morda malce bolj kompleksna in še marsikaj drugega?

Potem za vas izdelamo tudi spletno stran po meri. Tovrstne izbire prihajajo v poštev pri spletnih trgovinah in pri tistih, ki imate za svojo spletno stran malce drugačno idejo. Pri slednjih sta varnost in zasebnost pridobljenih in obravnavanih podatkov na visokem nivoju. Slednji v nobenem trenutku ne smejo biti izpostavljeni javnosti ali celo morebitnim vdorom ali zlorabi. Velikokrat snovalci spletnih strani namreč pozabljajo na ta pomemben vidik.

Pro Marketing ekipa izkušenih programerjev je kos še takšnim izzivom. Rešitev prilagodi željam naročnika, da je prijazna uporabniku, enostavna, estetska in seveda visoko funkcionalna.

Kontaktirajte nas za neobvezujoč posvet in nam zaupajte, pred kakšnim poslovnim izzivom se nahajate.

Kontaktirajte nas
Pro marketing logo