˄

Iskanje zaposlitve in LinkedIn? Vas zanima, kako vam LinkedIn lahko pomaga pri iskanju sanjske zaposlitve? Preberite si, kako pristopiti k iskanju zaposlitve na LinkedInu in kako postati najboljši kandidat.

LinkedIn se vse bolj uveljavlja kot način iskanja zaposlitve. Gre za največje poslovno družbeno omrežje, ki ne raste hitro samo v tujini, ampak tudi v Sloveniji. Podjetja vedno pogosteje iščejo kandidate na LinkedInu, saj si želijo sodelavcev, ki sledijo trendom in so aktivni.

-> Ustvarite profil, s katerim neposredno gradite svojo osebno znamko.  

-> Uredite svoj življenjepis in ga pošljite sanjskemu delodajalcu. 

-> Preberite si naše nasvete, s katerimi boste izvedeli, kako hitro in brez zapletov najti zaposlitev na LinkedInu.

 

iskanje zaposlitve na LinkedInu - kako poetka. Na sliki je grafika.

 

5 nasvetov, ki vas bodo pripeljali do sanjske zaposlitve

 

1. Urejen profil 

 

Urejen profil je osnova. In ne gre samo za lepo sliko in informacije o stopnji izobrazbe, temveč je treba izpolniti vse zahtevane informacije na način, ki je privlačen za potencialne delodajalce.

Zelo pomembni sta tudi profilna in naslovna slika, saj ljudi privlači vizualna podoba. Profilna slika naj bo simpatična, a naj hkrati daje vtis profesionalnosti. Tudi naslovna slika mora biti primerna – naj se ujema s profilno sliko in naj bo povezana z vami.

 

2. LinkedIn je vaš portfolio - vaša osebna mapa z zbranimi dosežki

 

Ko boste imeli urejen profil, se začnite povezovati z ljudmi na LinkedInu. Če boste imeli vsaj nekaj deset povezav, bo vaš profil videti bolj profesionalno. Povežite se s sodelavci, poslovnimi partnerji pa tudi s prijatelji in znanci. Možno je, da je katera izmed vaših povezav že zaposlena v podjetju, kjer bi se želeli zaposliti tudi vi. Izkoristite to kot most do stika z delodajalcem.

Bodite aktivni, delite svoje uspehe, nova odkritja, ideje ter dogodke iz profesionalnega življenja. Pokažite, da se zanimate za svoje strokovno področje in da profesionalno rastete. Ne pozabite pa tudi na svoj personal brand – svojo osebno znamko, ki vas bo v prihodnosti razlikovala od ostalih kandidatov. 

 

3. Pripravite ustrezen življenjepis, ki bo navdušil delodajalce!

 

Če je urejen profil osnova, je življenjepis nuja, saj bi bilo brez njega iskanje zaposlitve na Linkedinu zelo oteženo. LinkedIn ima funkcijo, s katero lahko iz preteklih delovnih izkušenj, ki ste jih vnesli na svoj profil, samodejno pripravi življenjepis v obliki dokumenta, primernega za pošiljanje (pdf).

Če podjetje objavi prosto delovno mesto na LinkedInu, se lahko prijavite preko funkcije Easy Apply oz. enostavna prijava, s pomočjo katere lahko z enim klikom pošljete svoj življenjepis delodajalcu. LinkedIn vas obvesti, če si je delodajalec shranil vaš življenjepis.

Uredite življenjepis na svojem LinkedIn profilu in začnite aktivno iskati prosta delovna mesta.

 

4. Jobs - kje na LinkedInu se skriva vaša sanjska zaposlitev?

 

Če ste svoj profil nastavili za iskanje zaposlitve, vam bo LinkedIn sam ponujal delovna mesta, ki so primerna za vas glede na vaše pretekle delovne izkušnje. Le-te lahko najdete v stolpcu jobs, ki se nahaja na vrhu strani, zraven home in my network.

Vam je kakšna ponudba všeč? Enostavno kliknite nanjo in jim pošljite zahtevane informacije ter življenjepis! 

 

5. Kako poteka iskanje zaposlitve na LinkedInu pri konkretnem podjetju? Pot do sanjske zaposlitve!

 

Če si želite zaposlitve pri določenem podjetju, preverite, ali je to podjetje na LinkedInu? Če je, mu sledite in bodite aktivni – odgovarjajte na njihove objave in jih všečkajte. Poglejte pa tudi v njihov jobs razdelek, saj so morda že razpisali kakšno delovno mesto, na katero se lahko prijavite.

V razdelku people lahko preverite, kdo so zaposleni v podjetju in pošljete prošnjo preko zasebnega sporočila. 

 

 

To je to! Upamo, da smo vam odgovorili na vprašanje, kako pristopiti k iskanju zaposlitve na LinkedInu, in da boste preizkusili naše nasvete.

Tudi v Pro Marketingu smo spoznali nove sodelavce na LinkedInu, zato verjamemo, da lahko vsak izkoristi to odlično priložnost, ki jo LinkedIn ponuja. Želimo vam veliko sreče!

 

 

Pro Marketing
Silvie Bizjak
Content Creator
Pro marketing logo