˄

Tako kot ostala socialna omrežja nam bo tudi Linkedin letos predstavil kar nekaj novosti. Poglejmo, katere posodobitve bomo v tem letu spoznali. Vsekakor vam priporočamo, da preverite tudi starejše LinkedIn posodobitve, ki vam omogočajo še dodatno optimizacijo LinkedIn profila.Vabimo vas, da se udeležite naših LinkedIn delavnic, ki so prilagojene vam ali vašemu podjetju. 

 

Vrste Linkedin posodobitev

 

1. LinkedIn posodobitve na profilu

 

1.1. Video predstavitev ob prijavi za delo

To je ena izmed LinkedIn novosti, ki jih lahko po napovedih pričakujemo v letu 2023. linkedIn naj bi uporabnikom po prijavi na oglas za delovno mesto omogočil, da odgovorijo na predstavitvena vprašanja, ki jih zastavi rekruter. Uporabnik bo lahko na vprašanja odgovoril pisno ali pa bo posnel video posnetek, ki je lahko dolg do 2 minuti.

Kaj vi menite o tej posodobitvi, se vam zdi koristna?

 

1.2. Izgovorjava vašega imena

Se vam zdi, da so nekatera imena težko izgovorljiva? Vas moti, če ljudje napačno izgovarjajo vaše ime? Linkedin posodobitev izgovorjave imen naslavlja ravno omenjene probleme.

LinkedInova nova funkcija vam omogoča, da posnamete 10 sekund dolg zvočni posnetek, ki bo obiskovalcem vašega profila dostopen ob kliku na ikono za poslušanje, ki bo zraven vaše profilne fotografije.

Ko boste začeli snemati, boste ugotovili, da je 10 sekund pravzaprav kar veliko časa. Ta čas lahko v celoti zkoristite in poleg svojega imena poveste še kaj zanimivega za obiskovalce vašega profila.

Kot primer dobre prakse vam predlagam, da poslušate izgovorjavo imena ustvarjalca – Juma Bannister.

 

LinkedIn novosti Jumma Bannister

 

1.3. LinkedIn cover story

Na Linkedinu se je, za razliko od platform Facebook in Instagram, kjer se je funkcija story (sl. zgodba) zelo dobro prijela, bolj prijela funkcija ‘Cover Story’.

LinkedIn vam omogoča, da posnamete ali naložite 30 sekund dolg videoposnetek. Video posnetek je naložen poleg vaše profilne slike. Uporabnika, ki uporablja funkcijo cover story, boste prepoznali po tem, da je profilna slika obkrožena z oranžno barvo.

Če uporabite funkcijo LinkedIn cover story, boste zagotovo izstopali iz množice in dodatno podkrepili svojo kredibilnost kot ustvarjalec/ka na platformi.

Za primer kreativne uporabe funkcije LinkedIn cover story predlagam, da pokukate na profil Davida Officerja (poslušajte tudi njegovo izgovorjavo imena, obljubim, da vam ne bo žal).

 

Dave officer LinkedIn profil - LinkedIn novosti - zvočni opis imena.

 

1.4. Okvirji z oznako #opentowork #hiring

Morda ste že opazili, da nekaterim posameznikom na profilni sliki piše #opentowork ali pa #hiring. Ne, za to ne potrebujete nobenega dodatnega oblikovalskega orodja. To je LinkedInova posodobitev, s katero želijo uporabnikom olajšati iskanje dela na platformi in biti bolj vidni rekruterjem.

Ker pa je povsem razumljivo, da uporabniki morda ne želijo, da bi vsi javno vedeli, da so v postopku iskanja nove zaposlitve, lahko pri nastavljanju okvirja označite, kdo lahko vidi vašo oznako. Izbirate lahko med javno objavo ali tem, da je oznaka na vaši profilni sliki vidna le rekruterjem.

Kako nastaviti LinkedIn okvir?

 

Prikaz LinkedIn novosti, kako na profilno sliko dodaš poseben okvir.

 

2. Spremembe v LinkedIn sporočilih

 

2.1. Video sestanek znotraj LinkedIn sporočil

Znotraj LinkedIn sporočil lahko zdaj organizirate video sestanek. Preprosto v aplikaciji odprete pogovor z osebo, s katero želite imeti video sestanek, in v zgornjem desnem kotu kliknete na ikono s kamero in organizirate sestanek.

 

2.2. Zbrišite poslano sporočilo

Upam si staviti, da se je vsakemu že kdaj zgodilo, da je kakšno sporočilo poslal prekmalu, napačni osebi, ali pa bi ga lahko pred pošiljanjem vsaj še preoblikoval. LinkedIn je omogočil, da lahko svoja sporočila po tem, ko so bila že poslana, zbrišemo. Vendar pazite! Sporočilo lahko izbrišete le, če ga druga oseba še ni prebrala.

 

2.3. Spremenite in popravite poslano sporočilo

Če pa vaše poslano sporočilo potrebuje le kakšen malenkostni popravek, ga lahko po pošiljanju še preuredite. V mobilni aplikaciji pridržite prst na sporočilu in kliknite edit. Nato naredite potrebne popravke.

 

3. LinkedIn novosti pri objavljanju

 

3.1. Urejanje fotografij znotraj aplikacije

Med LinkedIn posodobitve zagotovo sodi “sveža” funkcija LinkedIn-ovega notranjega urejevalnika fotografij. Zdaj lahko po izbiri fotografije, ki jih želite objaviti, še uredite kar znotraj LinkedIna. Urejevalnik vam omogoča nekatere preproste funkcije, kot je upravljanje s svetlostjo fotografije in obrezovanje.

Funkcija je za zelo enostavno urejanje lahko koristna, a vendarle, če želite, da so vaše fotografije narejene z višjo kakovostjo, vam priporočamo kakšen drug urejevalnik. Za grafike vam priporočamo uporabo enostavnega orodja Canva, za urejanje fotografij pa lahko uporabite brezplačno aplikacijo Lightroom.

 

3.2. LinkedIn live – video v živo

Na LinkedInu lahko organizirate prenos v živo. Ta funkcija pa je omogočena le nekaterim profilom. Jo vi imate?

 

3.3. Število znakov v objavi

Število znakov, ki jih lahko uporabite v LinkedIn objavi, se je iz 1300 povečalo na 3000.

 

3.4. Načrtovanje objav

Poleg gumba "Objavi" zdaj stoji tudi ikona za načrtovanje. Uporabniki tako lahko načrtujejo objave glede na želeni datum in čas, hkrati pa imajo popoln nadzor nad postopkom urejanja.

 

3.5. Samodejno ustvarjanje podnapisov za videoposnetke

LinkedIn bo sam dodal podnapise na videoposnetke, ki jih naložite. Ta funkcija je trenutno na voljo samo v angleščini, pozneje pa bodo morda dodani novi jeziki. Podnapise, ki jih generira umetna inteligenca, lahko uredite, preden naložite svoje videoposnetke.
Poleg tega lahko uporabniki v aplikaciji LinkedIn nastavijo videoposnetke na način visokega kontrasta, tako da si jih lahko brez težav ogledajo tudi ljudje z okvarami vida.

 

Za vas bomo še naprej na preži in spremljali LinkedIn novosti. LinkedIn posodobitve bomo sproti dodajali v razdelke v članku in vas o tem sproti obveščali na naših socialnih omrežjih, zato vas vabimo, da nam sledite.

 

Kontaktirajte nas

 

Pro Marketing
Inja DovšakContent Creator

Kategorija: Linkedin

Pro marketing logo