˄

Ali vas zanima kakšna aplikacija za urejanje fotografij je najboljša?

Ste vedeli, da je kar več kot 65% ljudi vizualnih tipov?

Kaj to pomeni? To pomeni, da si večinoma zapomnijo stvari, ko jih vidijo – bodisi v podobi fotografij bodisi v obliki česa drugega.

Prav zato je pomembno, da se potrudimo v današnjem svetu dati čim več poudarka na vizualno vsebino. Verjetno ste tudi sami opazili, da v kolikor ste objavili neko besedilo na družbeno omrežje (npr. LinkedIn ali Facebook), da je bilo le to bolje sprejeto, če je ob sebi imelo pripet še nek vizualen element.

Za vas imamo pripravljen seznam 5 aplikacij za mobilne telefone, s pomočjo katerih boste svoje fotografije lahko na enostaven način dvignili na višji nivo in z njimi izstopali. Katera aplikacija za urejanje fotografij pa vam bo najbolj všeč, pa morate ugotoviti sami!

 

1. Lens buddy

 

Lens buddy Aplikacija logo

 

Lens Buddy je aplikacija za urejanje fotografij, ki vam na enostaven in učinkovit način pomaga pri zajemanju fotografij. Preprosto rečeno, jo lahko tretiramo kot malo bolj napreden self-timer.

V nastavitvah aplikacije določiš le, koliko fotografij želiš da le-ta zajame (možno je zajemanje: 3, 5, 10, 30, 60, 120 fotografij ali pa kar neomejeno oz. dokler sam ne pritisneš gumba, da neha) in s kakšno hitrostjo aplikacija fotografije zajema (lahko v sekundah ali pa v milisekundah). Po tem, ko si personaliziraš nastavitve, pa le pritisneš gumb za fotografiranje in v galerijo v aplikaciji dobivaš vse zajete posnetke.

 

2. Dazz cam

 

Dazz Cam aplikacija.

 

Aplikacijo Dazz Cam priporočamo tistim, ki bi svoje fotografije radi uredili na način, da izgledajo, kot da so bile le-te posnete na star analogni film.

Tu so nastavitve zelo preproste. V njih namreč le izberete željeno “kamero”, nato pa vam aplikacija avtomatsko in hitro fotografijo preuredi. Izbirate lahko med klasičnimi analognimi fotoaparati, Golf in Inst kamerami ter drugimi. Bodite pozorni le na to, da niso vse dostopne na brezplačni verziji aplikacije.

Za lažjo predstavo, prilagamo spodaj primer PREJ in POTEM klasične analogne kamere.

 

rezultat urejanja fotografij

 

3. Snapseed

 

Snapseed je aplikacija, za katero lahko rečemo, da ima VSE.

Od številnih filtrov do pripomočkov, s katerimi lahko popravite kakršnokoli nepravilnost. Za eno bolj praktičnih lastnosti, ki jo aplikacija vsebuje, pa lahko štejemo to, da shranjuje zgodovino urejanj. To pomeni, da lahko kadarkoli vrnete fotografije v stanje v katerem so bile, pred kakšno novo spremembo, ki ste jo na njih naredili.

 

Snapseed aplikacija.

 

4. Canva

 

Canva aplikacija.

 

Canva je aplikacija, ki na področju fotografije omogoča številne aktivnosti. V Canvi lahko fotografije urejamo v smislu, da lahko nanje dodamo kakšne druge vizualne elemente. To je še posebej priročno za podjetja, ki delajo z naročniki, ki od njih zahtevajo objave na družbenih omrežjih. V Canvi lahko namreč poenotite stil fotografij/grafik, kar na koncu izboljša celostno grafično podobo naročnika in na splošno njegove osebne znamke/podjetja.

Velika prednost Canve pa je tudi to, da pri tem, ko izbiraš vrsto grafike (npr. za LinkedIn post, Instagram story idr.), ti aplikacija sama postavi pravilne mere za objavo na izbranem mestu.

 

5. Adobe lightroom: Photo editor

 

Adobe Lightroom aplikacija.

 

Adobe Lightroom: Photo Editor je aplikacija podjetja Adobe Inc., ki je poleg Lightroom-a, ustvarila še Adobe Photoshop, Adobe Illustrator in druge, za katere verjamemo, da se vam slišijo znano.

V tej mobilni verziji aplikacije je urejanje izjemno enostavno in bolj preprosto, če jo primerjamo s klasično desktop verzijo istoimenske aplikacije.

Lightroom omogoča korekcijo svetlobe, nepravilnosti, tonov in še veliko drugih stvari, za velik + pa lahko v aplikaciji štejemo orodje Preset.Ta nam namreč omogoča shranjevanje nam ljubih korekcij (npr. da so slike bolj rjavkaste ali pa vse črnobele), kar pomeni, da fotografij ne rabite urejati individualno ročno, temveč pri izbrani fotografiji le kliknete na vaš ‘preset’ in s tem nanesete željeni filter.

Upamo, da smo vam s tem blog zapisom ‘razbili’ potencialne strahove glede urejanja fotografij z mobilnim telefonom in približali svet preprostih aplikacij, ki to omogočajo.

V kolikor imate kakšno vprašanje ali pa potrebujete pomoč pri postavitvi celostne grafične podobe svojega podjetja ali osebne znamke – nas kontaktirajte. Z veseljem vam bomo pomagali

Kontaktirajte nas

 

Pro Marketing
Tea Aljaž
Content Creator

Kategorija: Kreativno pisanje

Pro marketing logo