˄

Kaj sploh je Wordpress? Wordpress je program oz. odprtokodni sistem, ki se uporablja za postavljanje in urejanje spletnih strani. V slovenščini mu pravimo tudi »sistem za urejanje vsebin«.

 

Zakaj je wordpress tako priljubljen?

 

Omogoča hitro postavitev spletnih strani, pri čemer je potrebno minimalno znanje programiranja. Uporabniki vse potrebno znanje lahko najdejo na uradni spletni strani za izdelavo Wordpress strani ali pa odgovore poiščejo na internetu. Seveda pa ima Wordpress poleg vseh svojih prednosti tudi nekaj pomanjkljivosti. Ena izmed teh je nenehno popravljanje spletnih strani. Ker se tehnologija nenehno spreminja, se posodablja tudi internet in z njim tudi Wordpress. Zaradi tega se velikokrat zgodi, da spletna stran preneha delovati oz. potrebuje obnovo. Poleg tega je Wordpress tudi zelo počasen, kar pomeni, da bodo vaše strani delovale počasneje. S tem v mislih pa se vam sedaj zagotovo poraja vprašanje, zakaj je potem Wordpress sploh tako priljubljen? Priljubljen je predvsem zaradi svoje enostavnosti. Wordpress lahko uporablja skoraj vsak, pa naj bo še tako izkušen programer ali pa začetnik.

 

ProMarketing - izdelava spletnih strani wordpress, logo

 

Kako narediti spletno stran z WordPress orodjem?

 

Kljub temu da je Wordpress zelo enostaven za uporabo, je potrebno pred začetkom izdelave spletne strani pridobiti nekaj osnovnega znanja o html in css kodah. Na spletu je veliko video vsebin oziroma vodičev, ki nudijo pomoč, ki pa je lahko zastonj ali pa plačljiva. Odvisno je od vaših potreb in pa seveda želja. Vendar pa se lahko vsemu težkemu delu tudi izognete z uporabo orodij, vtičnikov in wordpress tem. Vi izberete temo, ki vam je všeč, nato pa spreminjate barvo, dodajate tekst itd. Poleg teme pa potrebujete tudi spletne vtičnike, ki skrbijo za delovanje vaše spletne strani. Vtičnikov je več vrst. Obstajajo vtičniki, ki vam pomagajo pri rangiranju spletne strani, in taki, ki pripomorejo k delovanju vaše spletne strani. Poleg tega ji lahko dodate posebne efekte, kot so pop-up gumbi z raznimi obrazci in podobno.

Pri Pro Marketingu vam priporočamo uporabo vtičnika SEO-Yoast, ki bo v vašo spletno stran vlil življenje ter vam pomagal pridobiti veliko število obiskovalcev. V kolikor pa mislite, da izdelava Wordpress strani ni za vas, vendar pa spletno stran vseeno potrebujete, pa nas lahko kontaktirate s klikom na spodnji gumb.

 

Kontaktirajte nas

 

Najbolj popularni vtičniki

 

ProMarketing - izdelava spletnih strani Wordpress, najbolj popularni vtičniki

 

1.       WPML – večjezičnost

Vtičnik, ki se uporablja za večjezične spletne strani. To je plačljiv vtičnik, vendar je odličen zaradi preproste uporabe.

 

2.       Smush – optimizacija slik

Vtičnik, namenjen urejanju slik.

 

3.       Monster Insights – analitika

Monster insights je brezplačen vtičnik, ki se uporablja predvsem za analitiko spletne strani. S tem vtičnikom lahko na primer ugotovite, koliko ljudi si je ogledalo vašo spletno stran.

 

4.       WP Rocket – hitrost spletne strani

Wp Rocket je eden izmed vtičnikov, ki ga preprosto morate imeti na vaši spletni strani. Ta vtičnik izboljša hitrost nalaganja spletne strani, kar spada tudi v del optimizacije.

 

5.       Woo commerce – spletna trgovina

Woo commerce je vtičnik, s pomočjo katerega boste ustvarili svojo spletno prodajo. Vtičnik je prav tako brezplačen.

 

Prednosti in slabosti pri izdelavi spletnih strani Wordpress

 

Prednosti

  • zelo enostavna uporaba,
  • je bolj poceni,
  • ima vnaprej pripravljene vtičnike, teme in različne gumbe,
  • primeren je tako za začetnike kot tudi za izkušene programerje.

 

Slabosti

  • potrebno je nenehno spreminjanje, 
  • nima vseh funkcij,
  • pogosto je tarča hekerjev. 

 

Kako postaviti spletno stran

 

Ko je spletna stran postavljena, pa to še ni konec. Po tem jo je potrebno postaviti še na omrežje oz. na server. Najprej je treba izbrati domeno vaše spletne strani. To je ime, ki ga bodo uporabniki na spletu videli, ko bodo iskali vašo spletno stran. Domene so ponavadi plačljive, cene pa se gibljejo glede na ime ter končni url naslov (.si, .com, .net, ...). Ko izberete domeno, boste potrebovali nekoga, ki vam bo spletno stran gostoval.

 

Če pa želite profesionalno spletno stran, ki bo optimizirana, hitra in estetsko privlačna, pa se lahko obrnete na nas. Mi vam bomo izdelali spletno stran, ki jo bomo gostovali namesto vas, naši grafični oblikovalci pa bodo poskrbeli za čudovit videz.

 

Kontaktirajte nas za izdelavo spletne strani

Pro Marketing
Nejc Muhič
Graphic Designer
Pro marketing logo