Vas zanima, kakšno moč ima LinkedIn na področju iskanja sanjske službe? Izvejte, kako dobiti službo na LinkedInu, za katero boste vi najboljši kandidat.

Med različnimi potmi k idealni zaposlitvi se je v zadnjih časih pojavil tudi LinkedIn. Seveda – saj gre za največje poslovno socialno omrežje, ki hitro raste ne samo v tujini, ampak tudi v Sloveniji. Podjetja vedno bolj pogosto iščejo delavce preko LinkedIna, še posebej, če si želijo imeti delavce, ki sledijo trendom in so aktivni.

Ustvarite si svoj profil, tako da boste z njim počasi gradili svojo osebno znamko, uredite si svoj CV in ga pošljite sanjskemu delodajalcu. Preberite pet nasvetov iz naših lastnih izkušnji, s katerimi boste izvedeli, kako dobiti službo na LinkedInu hitro in brez dolgočasnih zapletov.

Kako dobiti službo na LinkedInu
Kako dobiti službo na LinkedInu?
  1. Uredite si svoj LinkedIn profil, tako da bo privlačen

Imeti urejen profil je osnova. In ne gre se samo za lepo sliko in informacijo o doseženem izobraževanju, treba je izpolniti vse zahtevane informacije dokler ne bo profil praktično popoln in privlačen za potencialne delodajalce. Slika je zelo pomembna – ljudje razmišljamo vizualno in če imamo sliko in besedilo eno ob drugem, bo slika prva stvar, ki jo opazimo – šele potem se bomo odločali, če bomo sploh prebrali besedilo. Tako da izberite sliko, kje ste simpatični in ki zgleda profesionalno ter nemoteče. Izberite tudi primerno sliko za ozadje – naj bo taka, da se bo ujemala s profilno in idealno še sama povedala neko zgodbo – naj ima pomen. 

Če niste sigurni glede velikosti posameznih slik, lahko poglejte naš “Size Guide Vodič”, ki smo ga pripravili ravno za te primere in ki bo pomagal vašemu profilu biti profesionalen in celovit.

Uporabljajte svoj LinkedIn profil kot portfeil

Ko boste imeli pripravljen profil, začnite iskati povezave. S povezavami bo vaš profil lažje najti med drugimi – lahko dodate prijatelje, kolege iz univerze, službe… Mogoče en od vaših prijateljev že dela v podjetju, kje si želite dobiti službo in vam bo pomagal priit v kontakt s HR managerjem.

Bodite aktivni, delite svoje uspehe, nova odkritja, ideje, dogodke iz profesionalnega življenja. Pokažite, da se zanimate o področju svojega posla in da profesionalno rastete. S tem pa izpostavljate tudi svoj personal brand – svojo osebno znamko, ki vas bo v prihodnosti razlikovala od ostalih iskalcev dela.                                                                                                         

2. Pripravite si nabit CV in ga naložite v svoj profil

Če je urejen profil osnova, pa je CV ena nujnost, brez katere bi bilo iskanje službe na Linkedinu zelo težko. LinkedIn ima funkcijo, ki bo iz vašega profila naredila CV v obliki pdf, jaz pa priporočam, da si sami pripravite CV, ki bo vseboval osnovne informacije o vas, vaši izobrazbi, izkušnjah in prednostih. Naložite si ga na svoj profil in zdaj se bo začela prava dogodivščina – kako dobiti službo na LinkedInu?

3. Kje se skriva sanjska slžba? Ste že pogledali stolpec jobs?

Če ste nastavili svoj profil za iskanje službe, vam bo LinkedIn sam ponujal delovna mesta, ki so primerna za vas. Vi pa lahko že takoj pogledate v stolpec “jobs”, ki ga najdete na vrhu strani, zraven “home, my network” in drugih. LinkedIn bo izbral pozicije, ki so primerne vašim spretnostim in izkušnjam. Vam je kakšna ponudba všeč? Enostavno kliknite nanjo in jim pošljite zahtevane informacije ter CV! 

4. Ali si želite konkretno službo pri konkretnem podjetju?

Mogoče pa si želite dobiti službo pri določenem podjetju. Vašo sanjsko služba pri sanjskem podjetju. Ali je to podjetje na LinkedInu? Poglejte, jih sledite in bodite aktivni, odgovarjajte na njihove objave in poglejte v njihovo sekcijo “jobs” – morda so že razpisali kakšno odprto delovno mesto na katero se lahko prijavite.

To je to! Upamo, da smo vam odgovorili na uprašanje kako dobiti službo na LinkedInu in da vam bo kmalu uspelo.
Tudi mi v Promarketingu smo dobili nove kolege na LinkedInu in verjamemo, da boste tudi vi izkoristili to odlično priložnost, ki jo LinkedIn ponuja. Želimo vam veliko sreče!