GOOGLE DATA STUDIO

Ste že slišali za Google Data Studio?

Google data studio

Hitro lahko spoznamo, da informacije in podatki v digitalnem svetu, lahko hitro postanejo ogromni in prehitri. Google analitika vam vzame veliko časa če želite svojim sodelavcem poslati natančno in preprosto poročilo o analitičnih podatkih strank. Zato je Google našel rešitev, da je za svoje uporabnike ustvaril Google Date Studio in jim s tem olajšal delo s podatki ter poročili. S tem je poročanje o spletnem oglaševanju veliko bolj preprosto in pregledno. 

Naš blog bo odkril kaj vse Google Date Studio skriva …

KAJ JE GOOGLE DATA STUDIO?

Google Data Studio, je v osnovi nadomestna različica stare kontrolne Google analitike table, ki je omejena v smislu funkcionalnosti. Google Data Studio, je odlično, brezplačno orodje, ki vam omogoča, da vse podatke o analitiki vaših strank pretvorite v informativna ter lahko razumljiva poročila skozi vizualizacijo podatkov. Zelo pomembno pa je to, da lahko samo pritisnete gumb Share in omogočite svojim sodelavcem in strankam dostop do poročil, kjer jih lahko tudi sami preberejo in posodobijo. Da bo vse bolj zanimivo, Google Date Studio, vam ponuja možnost, da izberete, kako želite prikazati podatke – palčni grafikoni, grafi, linijski grafikoni ter lahko celo spremenite pisave in barve ter celotno grafično podobo vašega poročila.

Z orodjem se praktično lahko spoznaš na tej povezavi 👉  GOOGLE DATA STUDIO.

KDO UPORABLJA GOOGLE DATA STUDIO?

Čeprav govorimo o tabelah in analitiki za uporabo Google Data Studio, vam za uporabo ni treba biti strokovnjak za analitiko. Google Data Studio, uporabljajo podjetja, ki želijo kvalitetno deliti rezultate s svojimi strankami v lahko razumljivih vizualnih poročilih. Če delite ta poročila s svojimi strankami, bodo lahko imeli vpogled, kako jim vaš trud v digitalnem svetu pomaga.

Z GOOGLE DATE STUDIO DO ODLIČNIH ODNOSOV S STRANKAMI 🤝

Kvaliteta vašega poročila je pomembna, saj bodo tudi stranke imele boljši pregled nad rezultati in bodo lažje cenile vaš trud.

Pomemben funkcije v Google Data Studio:

  • izbira “template-ov”,
  • povezovanje podatkovnih virov,
  • izbira pomembnih meritev,
  • skupna raba poročil.

1. "TEMPLATE"

Maša Kofol
Maša Kofol

Želite pritegniti nove kupce in povečati obisk svojega spletnega mesta? Uspešnost oglasov budno spremljamo, testiramo in ustrezno prilagajamo, da s pravo kombinacijo dosežemo najboljši izid.

Google Data Stud

 

Zakaj so “template” pomembni? “Template” je prvi stik stranke in vaših sodelavcev z vašim poročilom ter je zaradi tega pomembna izbira pravega “template-a” ki bo najbolj ustrezal glede na vašo vrsto podatkov, ki jih v poročilo vnašate. Izbira vam pomaga, da se lahko opredelite, katero pisavo in barvo boste uporabili. Lepota teh poročil je v tem, da omogoča dodati več strani ter vam ni treba vse “natlačiti” na eno stran. Glede na to, da je vsaka stranka različna, lahko za vsakogar personalizirate njihova poročila in jih prilagoditi njihovim potreba

2. POVEZAVA VSEH INFORMACIJ JE KLJUČ DO USPEŠNEGA USTVARJANJA POROČIL

V Google Data Studio je na voljo veliko priključkov. S priključki prevzame ročna opravila in za vas sinhronizira vse podatke! Vire informacij, lahko dodate na začetku oblikovanja poročila ali jih lahko dodate pozneje. 

3. MERITVE = SREČNA STRANKA

Meritve podatkov so pomembne prav za vse nas. Vsaka stranka ima rada vpogled kam gre njen denar. Pomembno pa je, da je ne obremenimo z preveč podatki, vendar le z informacije, ki so pomembne za njo. Zagotovo je pomembno vključiti kazalnike, kot sta poraba in dohodek. Lahko tudi vključite kazalnike meritve pred kliki, kot so ogledi, razmerja med prikazi in kliki, stopnje pregledov …

KAKŠNE SO PREDNOSTI UPORABE GOOGLE DATA SUDIO

Še vedno ne veste zakaj je uporabljati Google Data Studio koristna? Našteli vam bomo nekatere prednosti uporabe te funkcije.

1. DOSTOP DO NEOMEJENE ŠTEVILKE PRIPOMOČKOV 🛠

Medtem ko Googlova analitika dovoljuje največ 12 grafov, vam Google Data Studio, dovoljuje veliko več pripomočkov. Glede na to, da si želite strankam olajšati vpogled v poročila, vam bo možnost neomejene uporabe pripomočkov pomagala, da vizualno poenostavite svoje poročilo in povečate razumljivost ter preglednost poročila.

2. VEČ VIROV, VEČ PODATKOV 📂

Vsaka informacija, ki jo dobite od stranke je pomembna! Tudi Google Data Studio deluje na tak način. Ena med najbolj uporabnih funkcij, ki jo ponuja je sposobnost, da lahko iz 12 različnih virov izločite podatke svojih strank in jih združite v svojih sporočil.

Nekateri primeri vključujejo:

  • Google Analytics
  • Google Ads
  • YouTube
  • Facebook

Zaradi te funkcije je Data Studio edinstveno mesto za vaše potrebe poročanja in zagotavlja, da so vaša poročila neverjetno profesionalna.

3. LAHKO DELITE POROČILA DATA STUDIO 📢

Želite, da pri pisanju Data poročila, pridobite mnenja tudi drugih sodelavcev? Ni težav! Google Data Studio ve, da je mnenje potrebno za sodelovanje in je svojim uporabnikom omogočil možnosti deljenja. Med deljenjem lahko svojim sodelavcem dovolite ogled in posodobitev poročila. Ta funkcija vam omogoča, da lahko naredite spremembe poročila v realnem času. Celotna ekipa si lahko ogleda sporočilo in hkrati izvede spremembe. Ta možnost lahko olajša delo in prehrani čas celotni ekipi.

4. KREATIVNOST JE DEL SODELOVANJA 🎨

Google date studio, ni Word-ov dokument, kjer vam je potrebno skrbeti za pravo pisavo ali oz. njeno velikost, ali je med odstavki dovolj prostora … V Google Date Studiu si lahko sami, Želite, da pri pisanju Data poročila, pridobite mnenja tudi drugih sodelavcev? Ni težav! Google Data Studio ve, da je mnenje potrebno za sodelovanje in je svojim uporabnikom omogočil možnosti deljenja. Med deljenjem lahko svojim sodelavcem dovolite ogled in posodobitev poročila. Ta funkcija vam omogoča, da lahko naredite spremembe poročila v realnem času. Celotna ekipa si lahko ogleda sporočilo in hkrati izvede spremembe. Ta možnost lahko olajša delo in prehrani čas celotni ekipi.

spremenite pisave, barve in velikosti, da je lahko vsako poročilo pregledno in berljivo. Izberete lahko tudi eno od 10ih pripomočkov, ki vam jih Google Date Studio ponuja. Nagradite sebe, svoje podjetje in svoje stranke z lahko berljivimi poročili.

5. GOOGLE DATA STUDIO + DRUŽBENA OMREŽJA 👍

Če ste kdaj želeli svoja poročila objaviti na družabnih medijih, lahko to storite s programom Google Data Studio. Prek platforme je preprost postopek izdelave poročil, ki ga boste morda želeli deliti za prikaz dosežkov, preizkusov ali študij. URL poročila preprosto pošljete v objavo v družabnih medijih in jih objavite. Izkoristite to preprosto orodje Google Data Studio in si olajšajte svoj marketing.

Za podrobnejše pojasnilo kako korak za korakom ustvariti svojo nadzorno tabelo v Google Date Studio, si lahko ogledate videoposnetek How to create a Google Date Studio Dashboard.

Če imate še kakšno vprašanje o Google Date Studiu nam lahko pišite. Team Pro Marketinga vam bo z veseljem pomagal.

Maša Kofol
Maša Kofol

Želite pritegniti nove kupce in povečati obisk svojega spletnega mesta? Uspešnost oglasov budno spremljamo, testiramo in ustrezno prilagajamo, da s pravo kombinacijo dosežemo najboljši izid.